Дома Дома Контакт Администрација
РЕШЕНИЈА
IP Телефонија | Контакт центри | Voice рекордери | Преземи | Extreme Networks | AudioCodes |

 
Апликации | Дополнителна опрема | Терминали |


6408D Terminal

Телефонскиот апарат 6408 ги има следните можности:

- Постоље за на маса или монтажа на зид
- Програмирање на автоматско одговарање на повик
- Двореден дисплеј со по 24 карактери по ред
- Интерфон
- Корисничко подесување на апаратот
- Приказ на време и датум
- Подесување на положбата на екранот
- Подесување на мелодијата и јачината на звонење
- 8 функциски копчиња
- Копче за звучник
- Копче за исклучување на микрофонот
- Копче за ставање на повикот на чекање
- Копче за повторно бирање
- Копче за префрлање на повик
- Копче за конференциска врска
6416D Terminal

Телефонскиот апарат 6416D ги има следните можности:
- Постоље за на маса или монтажа на зид
- Програмирање на автоматско одговарање на повик
- Двореден дисплеј со по 24 карактери по ред
- Интерфон
- Корисничко подесување на апаратот
- Можност за додавање на модули за проширување
- Приказ на време и датум
- Подесување на положбата на екранот
- Подесување на мелодијата и јачината на звонење
- 16 функциски копчиња
- Копче за звучник
- Копче за исклучување на микрофонот
- Копче за ставање на повикот на чекање
- Копче за повторно бирање
- Копче за префрлање на повик
- Копче за конференциска врска
6424D Terminal

Телефонскиот апарат 6424 ги има следните можности:
- Постоље за на маса или монтажа на зид
- Програмирање на автоматско одговарање на повик
- Двореден дисплеј со по 24 карактери по ред
- Интерфон
- Корисничко подесување на апаратот
- Можност за додавање на модули за проширување
- Приказ на време и датум
- Подесување на положбата на екранот
- Подесување на мелодијата и јачината на звонење
- 16 функциски копчиња
- Копче за звучник
- Копче за исклучување на микрофонот
- Копче за ставање на повикот на чекање
- Копче за повторно бирање
- Копче за префрлање на повик
- Копче за конференциска врска
IP Softphone
3701 IP DECT Telephone

3701 IP DECT телефонот ги има следните карактеристики:
- hands free спикерфон
- SOS Emergency копче за брзо бирање на итен број
- Копче за информации што може да се користи за:
листа на телефонски броеви и индикација на говорна пошта
копчето за информации и спикерфон свети кога е активно
- 50 телефонски броеви во секој handset
- 10 мелодии на ѕвонење
- индикатор за јачина на сигнал со 4 нивоа.
- подесување на јачина во 3 нивоа
- мануелно и автоматско заклучување на тастатурата со тајмер
од 1 минута
- Привремено прекинување на ѕвонењето
-Поддршка на 12 јазици: Англиски, Француски, Шпански, Германски,  Италјански, Холандски, Португалски, Руски, Чешки, Фински, Норвешки, Дански
- Светлосен графички дисплеј со 3 линии (96 x 33 точки), и со променливо ниво на контраст во 3 нивоа.
- Stand-by time: до 200 часа.
- Talk time: до 20 часа.
- Време на полнење 6 часа на испразнети батерии
- Тежина: 138 грама со вклучени 3 AAA (NiMH) батерии.
- Димензии (Height x Width X Depth): 146 x 55 x 28 mm.

3711 IP DECT Telephone

3711 IP DECT телефонот ги има следните карактеристики:
- Целосна hands-free спикерфон операбилност
- Приклучок за слушалки (2.5 мм конектор)
- Вибрирачки аларм
- Личен phone book со 100 броеви
- Пристап на системски phone book
- Индикатор за говорна пошта
- 30 мелодии на ѕвонење
- Подесување на јачина на звучник и слушалки во 7 нивоа и можност за исклучување
- Автоматски call pick-up со користење на слушалката
- Поддршка на 10 јазици: Дански, Холандски, Англиски, Фински, Француски, Германски, Италјански, Португалски, Шпански, Шведски
- Светлосен графички дисплеј со 5 линии, (96x60 точки), променливо ниво на контраст во 7 нивоа
- Desktop полнач
5601,4601 IP Hard phone

IP телефонот 5601 ги има следните карактеристики:
- G.711, G.729a/b кодеци за разговор
- QoS опции: избор на UDP порт, DiffServ и 802.1p/Q (VLAN)
- Поддржува Simple Network management Protocol (SNMP)
- Единечен 10/100 Base T Ethernet порт
- Динамичко доделување на IP адреси со DHCP
- Можност за надградба на софтверот
- нема дисплеј
- 8 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, трансфер, прекин повтроно бирање, говорна пошта, чекање, подесување на јачина, 2 програмабилни копчиња си светлечки индикатори со единечна боја
- IEEE 802.3af Power over LAN?
- Индикатор за говорна пошта
- Можност за монтажа на ѕид     
- Avaya сива боја
5602, 4602 SW IP Hard phone

IP телефонот 5602 ги има следните карактеристики:
- 10 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, прекин, трансфер, чекање, повтроно бирање, спикерфон, говорна пошта, подесување на јачина, исклучување на микрофонот.
- 8 мелодии на ѕвонење
- 2 програмабилни копчиња
- Екран 2 X 24 карактери
- Индикатор за говорна пошта
- Преглед на направени/примени повици
- G.711, G.729a/B кодеци за говор
- QoS опции: избор на UDP порт, DiffServ и 802.1p/Q
- 10/100 BaseT Eternet конекција
- Еден Eternet порт
- Компатибилен со слушни апарати
- Компатибилен со Microsoft NetMeeting
- Доделување на IP адреса ? DHCP клиент или статичко конфигурирање на IP адреса
- Можност за надградба на софтверот
- Можност за монтажа на зид, вклучувајќи и постоље за маса/зид
- Avaya сива боја
5610,4610 SW IP Hard Phone

IP телефонот 5610 ги има следните карактеристики:
- G.711, G.729a/b кодеци за разговор
- QoS опции: избор на UDP порт, DiffServ и 802.1p/Q (VLAN)
- Подржува Simple Network management Protocol (SNMP) верзија 2
- DHCP клиент и стаично доделување на IP адреса                        
- Компатибилен со NetMeeting
- Дизајниран по IEEE стандардот ?Draft 3.0 of the IEEE 802.3af Power over LAN?
- 10/100 Base T Eternet конекција
- Двонасочен спикерфон и микрофон со поништување на ехо
- Можност за монтажа на ѕид, вклучувајќи и постоље за маса/ѕид
- Индикатор за говорна пошта
- Можност за надградба на софтверот
- Компатибилен со слушни апарати
- Avaya сива боја
- Називите на копчињата обележани на англиски јазик на дисплејот
- Приклучок за слушалки
- 8 мелодии на ѕвонење
- 24 програмабилни копчиња (прикажани на 4 страни од по 6 копчиња)
- 10 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, слушалки, трансфер, прекин, повтроно бирање, спикерфон, чекање, исклучување на микрофонот, подесување на јачина  
- 4 апликациски копчиња на дното на екранот: Брзо бирање, листа на повици, Web пребарувач, опции
- Графички црно бел екран 5 линии x 29 карактери (168 x 80 точки)
- Вграден 2 портен свич
- Auto-negotiation за секој порт посебни
- Full duplex Ethernet конекција
- 802.3 Flow Control
- Подржува QoS ? телефонскиот порт има приоритет на компјутерскиот
- Подржува VLAN
5620, 4620 SW IP Hard Phone

IP телефонот 5620 ги има следните карактеристики:
- G.711, G.729a/b кодеци за разговор
- QoS опции: избор на UDP порт, DiffServ и 802.1p/Q (VLAN)
- Подржува Simple Network management Protocol (SNMP) верзија 2
- DHCP клиент и стаично доделување на IP адреса                        
- Компатибилен со NetMeeting
- Дизајниран по IEEE стандардот ?Draft 3.0 of the IEEE 802.3af Power over LAN
- 10/100 Base T Eternet конекција
- Двонасочен спикерфон и микрофон со поништување на ехо
- Можност за монтажа на ѕид, вклучувајќи и постоље за маса/ѕид
- Индикатор за говорна пошта
- Можност за надградба на софтверот
- Поддршка на EU24 DSS модул за проширување
- Компатибилен со слушни апарати
- Avaya сива боја
- Називите на копчињата обележани на англиски јазик на дисплејот
- Приклучок за слушалки
- 8 мелодии на ѕвонење
- 24 програмабилни копчиња (прикажани на 2 страни од по 12 копчиња)
- 10 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, слушалки , трансфер, прекин, повторно бирање, спикерфон, чекање, исклучување на микрофонот, подесување на јачина  
- 4 апликациски копчиња на дното на екранот:  брзо бирање, листа на повици, Web пребарувач, опции, Голем црно бел екран 7 линии x 29 карактери (168 x 132 точки), Вграден 2 портен свич
- Auto-negotiation за секој порт посебни
- Full duplex Ethernet конекција
- 802.3 Flow Control
- Подржува QoS ? телефонскиот порт има приоритет на компјутерскиот
- Подржува VLAN5621, 4621 SW IP Hard Phone

IP телефонот 5621 е ист како и IP телефонот 5620 само се разликува во тоа што неговиот дисплеј има подобрена контраст.
4625 SW IP Hard Phone

IP телефонот 4625 е ист како и IP телефонот 5620 само се разликува во тоа што неговиот дисплеј има подобрена контраст и е во боја.
EU24 и EU24 BL Expansion Module

Модулот за проширување ги има следните карактеристики:
-24 програмабилни копчиња
- автоматско означување на секое програмабилно копче од системот
- директно поврзување со одреден телефон
- IP Office системот поддржуве максимум 8 EU24/EU24 BL модули
5402 Digital Station

Дигиталниот телефон 5402 ги има следните карактеристики:
- 10 функциски копчиња: конференциска врска, прекин, трансфер, чекање, повторно бирање, исклучување на микрофонот, подесување на јачина, микрофон, говорна пошта
- Екран 2 X 24 карактери
- Индикатор за говорна пошта
- Преглед на направени/примени повици
- Можност за монтажа на зид, вклучувајќи и постоље за маса/зид
- Avaya сива боја
- Еден дигитален порт
- 8 мелодии на ѕвонење
- 2 програмабилни копчиња
- Компатибилен со слушни апарати
- Напојување од телефонскиот систем
5410 Digital Station

Дигиталниот телефон 5410 ги има следните карактеристики:
- Двонасочен спикерфон и микрофон
- Можност за монтажа на ѕид, вклучувајќи и постоље за маса/ѕид
- Индикатор за говорна пошта
- Доделено копче за говорна пошта
- Можност за надградба на софтверот
- Компатибилен со слушни апарати
- Avaya сива боја
- Називите на копчињата обележани на англиски
јазик на дисплејот
- Приклучок за слушалки
- 8 мелодии на ѕвонење
- 12 програмабилни копчиња (прикажани на 2 страни од по 6 копчиња)
- 10 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, слушалки , трансфер, прекин, повтроно бирање, спикерфон, чекање, исклучување на микрофонот, подесување на јачина  
- 4 апликациски копчиња на дното на екранот: Брзо бирање, листа на повици,
- Графички црно бел екран 5 линии x 29 карактери (168 x 80 точки)
- Еден дигитален порт
- Напојување од телефонскиот систем
5420 Digital Station

Дигиталниот телефон 5420 ги има следните карактеристики:
- Двонасочен спикерфон и микрофон со поништување на ехо
- Можност за монтажа на ѕид, вклучувајќи и постоље за маса/ѕид
- Индикатор за говорна пошта
- Доделено копче за говорна пошта
- Можност за надградба на софтверот
- Поддршка на EU24 DSS модул за проширување
- Компатибилен со слушни апарати
- Avaya сива боја
- Називите на копчињата обележани на англиски јазик на дисплејот
- Приклучок за слушалки
- 8 мелодии на ѕвонење
- 24 програмабилни копчиња (прикажани на 3 страни од по 8 копчиња)
- 10 фиксни функциски копчиња: конференциска врска, слуштрансфер, прекин, повторно бирање, спикерфон, чекање, исклучување на микрофонот, подесување на јачина
- 4 апликациски копчиња на дното на екранот: брзо бирање, листа на повици
- Голем црно бел екран 7 линии x 29 карактери (168 x 132 точки)
- Еден дигитален порт
- Напојување од телефонскиот систем
Avaya 9610 IP TelephoneAvaya 9620 IP Telephone

IP телефонот 9620 ги има следните карактеристики:
- 3 LED копчиња за линии           
- 3,45 инчен ? VGA монохроматски LCD дисплеј, со подесување на наклонот со резолуција 160 x 120 точки,
- Интегриран Етернет свич со Power over Ethernet поддршка
- IEEE 802.3af, класа 2
- 2 Етернет 10/100 Base-TX портови
- G.711, G.722, G.726, G.729ab кодеци за разговор
- Поддршка на voice over IP
- Поддршка на H.323 VoiP протоколите
- Светлечки функциски копчиња: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Можност за монтажа на зид
- 4 програмабилни копчиња
- Работа со менија
- Контрола на ѕвонење
- спикерфон двонасочен дигитален
- Широкопојасен интерфејс за слушалки
- Контрола на јачина
- USB конекција
- 1 приклучок за слушалки
- Копче за навигација со 4 насоки
- Индикатор за говорна пошта
- Avaya мени копче (browser, options and setting access)
- Светлечко копче за листа на повици
- 4 contextual softkey копчиња
- Интерфејс за приклучување на модул за проширување со 24 копчиња
- Идна поддршка на SIP протоколот
- Софтверска поддршка на 12 програмабилни копчиња
- 250 телефонски броеви и имиња
- листа на повици со 100 броеви
- Идна поддршка на SIP протоколот
- Стандарди базирани на широкопојасен кодек G.722
Avaya 9630 IP Telephone

IP телефонот 9630 ги има следните карактеристики:
- 6 LED копчиња за линии                   
- 3,8 инчен ? VGA монохроматски LCD дисплеј, со подесување на наклонот со резолуција 320 x 240 точки,
- Интегриран Етернет свич со Power over Ethernet поддршка
- IEEE 802.3af, класа 2
- 2 Етернет 10/100 Base-TX портови
- G.722 кодек за разговор
- Поддршка на voice over IP
- Поддршка на H.323 VoiP протоколите
- Светлечки функциски копчиња: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- 4 програмабилни копчиња
- Работа со менија
- Контрола на ѕвонење
- спикерфон двонасочен дигитален
- контрола на јачина
- USB конекција
- 1 приклучок за слушалки
- 3 дополнителни приклучоци
- Копче за навигација со 4 насоки
- Индикатор за говорна пошта
- Avaya мени копче (browser, options and setting access)
- Светлечко копче за листа на повици
- 4 contextual softkey копчиња
- Интерфејс за приклучување на модул за проширување со 24 копчиња
- Идна поддршка на SIP протоколот
- Софтверска поддршка на 24 програмабилни копчиња
- 250 телефонски броеви и имиња
- листа на повици со 100 броеви


Avaya 9640 IP TelephoneAvaya 9650 IP TelephoneAvaya 1603 IP Telephone

IP телефонот 1603 ги има следните карактеристики:
- 2.6 инчен дисплеј со 2 реда x 16 карактери
- Ергономична слушалка со поддршка на TTD акустичен coupler
- 3 line appearance програмабилни копчиња со двобојни LED диоди (црвено и зелено)
- Спикерфон во две насоки
- Индикатор за говорна пошта
- Постоље за маса или ѕид
- Копче за контрола на јачина (посебно подесување на нивоата на слушалката, спикерфонот и ѕвонењето)
- Avaya Мени копче (options and setting access)
- Копчиња за: повторно бирање, спикерфон, исклучување на микрофонот, чекање, конференциска врска, трансфер, прекин
- Единечен Етернет 10/100 интерфајс
- Опционално IEEE PoE 802.3af адаптер, класа 1
- Опционално 5 V локално напојување од ѕид
- Софтверски поддржува 3 call appearances програмабилни копчиња
- Поддршка на H.323 протокол
- G.711, G726, G729A/B кодеци за разговор
- Поддршка на јазици: Англиски, Француски, Шпански, Германски, Италјански, Холандски, Португалски, Руски
Avaya 1608 IP Telephone

IP телефонот 1608 ги има следните карактеристики:
- 3.5 инчен дисплеј со 3 реда x 24  карактери
- Ергономична слушалка со поддршка на TTD акустичен coupler
- 8 line appearance програмабилни копчиња со двобојни LED диоди (црвено и зелено)
- Спикерфон во две насоки
- Индикатор за говорна пошта
- Двојна позиција на поставеност
- Копче за навигација со 4 насоки
- Три contextual softkey копчиња
- Копче за брз пристап кон говорните пораки
- Постоље за маса или ѕид
- Копче за контрола на јачина (посебно подесување на нивоата на слушалката, спикерфонот и ѕвонењето)
- Телефонско апликациско копче за враќање назад кон главниот екран
- Avaya Мени копче (options and setting access)
- Копче за контакти
- Копче за листа на повици
- Копчиња за: повторно бирање, спикерфон, исклучување на микрофонот, чекање, конференциска врска, трансфер, прекин
- Две Етернет 10/100 порти
- PoE 802.3af адаптер, класа 2, поддржува и локален извор на напојување
- Интерфајс за слушалки
- Комплет за монтажа на ѕид
- Апликација за контакти, поддржува до 100 контакти (имиња со броеви)
- Листа на повици, содржи последни 100 повици
- Поддршка на H.323 протокол
- G.711, G726, G729A/B кодеци за разговор
- Поддршка на јазици: Англиски, Француски, Шпански, Германски, Италјански, Холандски, Португалски, Руски
Avaya 1616 IP Telephone

IP телефонот 1616 ги има следните карактеристики:
- 3.5 инчен дисплеј со 4 реда x 24 карактери, со подесување на аголот на наклон
- Ергономична слушалка со поддршка на TTD акустичен coupler
- 16 line appearance програмабилни копчиња со двобојни LED диоди (црвено и зелено)
- Спикерфон во две насоки
- Индикатор за говорна пошта
- Двојна позиција на поставеност
- Копче за навигација со 4 насоки
- Три contextual softkey копчиња
- Копче за брз пристап кон говорните пораки
- Постоље за маса или ѕид
- Копче за контрола на јачина (посебно подесување на нивоата на слушалката, спикерфонот и ѕвонењето)
- Телефонско апликациско копче за враќање назад кон главниот екран
- Avaya Мени копче (options and setting access)
- Копче за контакти
- Копче за листа на повици
- Копчиња за: повторно бирање, спикерфон, исклучување на микрофонот,  чекање, конференциска врска, трансфер, прекин
- Интерфејс за модул за проширување со 32 програмабилни копчиња
- Две Етернет 10/100 порти
- PoE 802.3af адаптер, класа 3, поддржува и локален извор на напојување
- Интерфајс за слушалки
- Комплет за монтажа на ѕид
- Опционално Гигабитен адаптер за Гигабитно поврзување со PC
- Апликација за контакти, поддржува до 100 контакти (имиња со броеви)
- Листа на повици, содржи последни 100 повици
- Поддршка на H.323 протокол
- G.711, G726, G729A/B кодеци за разговор
- Поддршка на јазици: Англиски, Француски, Шпански, Германски, Италјански, Холандски, Португалски, Руски

 


 

                                Avaya 9608, 9611G 
                        IP Telephone         

 IP телефонот 9608(9611G) ги има следните карактеристики:
- 8 копчиња
со двојни (црвено и зелено)  LED индикатори за линии   

- 24 програмабилни копчиња со
софтверска поддршка
-
4 контекстни softkey копчиња  (динамички се менуваат Hold, Transfer, Conference и други функции) 

- 10 фиксни функциски копчиња
 плус Копче за навигација со 4 насоки
 - 3.2 x 2.2 инчен (8.2 x 5.5)cm VGA монохроматски  дисплеј (2.8 x 2.1 инчен 7.0 x 5.3 cm колор дисплеј за 9611G моделот)
- Светлечки функциски копчиња
: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Работа со менија

-
Avaya мени копче (browser, options and setting access)
-
Светлечко копче за контакти
- Светлечко
копче за листа на повици
- Светлечко копче за пристап кон говорно сандаче
- К
онтрола на јачина ѕвонење

- Избор на начини на ѕвонење
- К
онтрола на јачина на звук
- С
пикерфон двонасочен дигитален

-
Индикатор за говорна пошта
-
листа на повици со 100 броеви
-
Интегриран Етернет свич со Power over Ethernet поддршка
  IEEE 802.3af, класа 1 или локално напојување

- 2 Етернет 10/100 Base-TX портови
(2 Етернет 10/100/1000 Base-TX портови за 9611G моделот)
- G.7
11, G.729a/b, G.722, G.726 (G.726 не е поддржан во SIP)  кодек за разговор
- Поддршка на voice over IP
- Поддршка на H.323
и
SIP протоколите
-1 приклучок за слушалки.
Поддршка на Bluetooth и Dect слушалки

-
Поддршка на SNMP
-
Статичка или динамичка IP адреса

-
Можност за монтажа на ѕид
-
Подесување на аголт на поставеност на телефонот
- Можност за
upgrade на firmware

- Поддршка на максимум
3xBM12 модули со 2x12 програмабилни копчиња по модул,                     
                        

                                                          


 

 

                        Avaya 9621G 
                        IP Telephone 

IP телефонот 9621G  ги има следните карактеристики:    
- 24 програмабилни копчиња достапни преку
touch screen
- 5
контекстни touch screen softkey копчиња  (динамички се менуваат Hold, Transfer, Conference и други функции) 
- 11 фиксни функциски копчиња
 - 3.7 x 2.1 инчен (9.5 x 5.4)cm  touch screen колор дисплеј
- Можност за подесување на 4 позиции на дисплејот
- Светлечки функциски копчиња
: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Работа со менија

-
Avaya мени копче (browser, options and setting access)
-
Home/Telephony копче за добивање на почетниот екран на телефонот
-
Светлечко копче за контакти
- Светлечко
копче за листа на повици
- Светлечко копче за пристап кон говорно сандаче
- К
онтрола на јачина ѕвонење

- Избор на начини на ѕвонење
- К
онтрола на јачина на звук
- С
пикерфон двонасочен дигитален

-
Индикатор за говорна пошта
-
листа на повици со 100 броеви
-
Интегриран Етернет свич со Power over Ethernet поддршка
  IEEE 802.3af, класа 2 или локално напојување

- 2 Етернет 10/100
/1000 Base-TX портови
- G.7
11, G.729a/b, G.722, G.726 (G.726 не е поддржан во SIP)  кодек за разговор
- Поддршка на voice over IP
- Поддршка на H.323
и
SIP протоколите
-1 приклучок за слушалки.
Поддршка на Bluetooth и Dect слушалки

-
Поддршка на SNMP
- Статичка или динамичка
IP адреса
-
Можност за монтажа на ѕид
-
Подесување на аголт на поставеност на телефонот
- Можност за
upgrade на firmware


 


                               Avaya 9641G 
                       IP Telephone 

  IP телефонот 9641G  ги има следните карактеристики:    
- 24 програмабилни копчиња достапни преку
touch screen
- 5
контекстни touch screen softkey копчиња  (динамички се менуваат Hold, Transfer, Conference и други функции) 
- 11 фиксни функциски копчиња
 - 4.1 x 2.3 инчен (10.4 x 5.9)cm  touch screen колор дисплеј
- Можност за подесување на 4 позиции на дисплејот
- Светлечки функциски копчиња
: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Работа со менија

-
Avaya мени копче (browser, options and setting access)
-
Home/Telephony копче за добивање на почетниот екран на телефонот
-
Светлечко копче за контакти
- Светлечко
копче за листа на повици
- Светлечко копче за пристап кон говорно сандаче
- К
онтрола на јачина ѕвонење
- Избор на начини на ѕвонење
- К
онтрола на јачина на звук
- С
пикерфон двонасочен дигитален
-
Индикатор за говорна пошта
-
листа на повици со 100 броеви
- Интегриран Етернет свич со Power over Ethernet поддршка
  IEEE 802.3af, класа 2 или локално напојување
- 2 Етернет 10/100
/1000 Base-TX портови з
- G.7
11, G.729a/b, G.722, G.726 (G.726 не е поддржан во SIP)  кодек за разговор
- Поддршка на voice over IP
- Поддршка на H.323
и SIP протоколите
-1 приклучок за слушалки.
Поддршка на Bluetooth и Dect слушалки. Вграден Bluetooth адаптер.
-
Поддршка на SNMP
- Статичка или динамичка
IP адреса
-
Можност за монтажа на ѕид
-
Подесување на аголт на поставеност на телефонот
- Можност за
upgrade на firmware
- Поддршка на максимум
3xBM12 модули со 2x12 програмабилни копчиња по модул,        


                                            Avaya 9504 
                          Digital Telephone

Дигиталниот  телефонот 9604 ги има следните карактеристики:
-
4 копчиња со двојни (црвено и зелено)  LED индикатори    
- 12 програмабилни копчиња со
софтверска поддршка
-
4 контекстни softkey копчиња  (динамички се менуваат Hold, Transfer, Conference и други функции) 
- 10 фиксни функциски копчиња
 плус Копче за навигација со 4 насоки
 - 4 реда x 24 карактери осветлен монохроматски дисплеј
- Светлечки функциски копчиња
: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Работа со менија

-
Avaya мени копче (browser, options and setting access)
-
Telephony копче за добивање на почетниот екран на телефонот
-
Светлечко копче за контакти
- Светлечко
копче за листа на повици
- Светлечко копче за пристап кон говорно сандаче
- К
онтрола на јачина ѕвонење
- Избор на 8 начини на ѕвонење
- К
онтрола на јачина на звук
- С
пикерфон двонасочен дигитален
-
Индикатор за говорна пошта
-
листа на повици со 100 броеви
-1 приклучок за слушалки.
Поддршка на Bluetooth и Dect слушалки
-
Можност за монтажа на ѕид
-
Подесување на аголт на поставеност на телефонот
- Можност за
upgrade на firmware

                                                                                       Avaya 9508 
                                                                  Digital Telephone

  Дигиталниот  телефонот 9608 ги има следните карактеристики:
-
8 копчиња со двојни (црвено и зелено)  LED индикатори    
- 24 програмабилни копчиња со
софтверска поддршка
-
4 контекстни softkey копчиња  (динамички се менуваат Hold, Transfer, Conference и други функции) 
- 10 фиксни функциски копчиња
 плус Копче за навигација со 4 насоки
 - 3.2 x 2.2 инчен (8.2 x 5.5)cm VGA осветлен монохроматски дисплеј
- Светлечки функциски копчиња
: копче за слушалки, исклучување на микрофонот, спикерфон
- Работа со менија

-
Avaya мени копче (browser, options and setting access)
-
Telephony копче за добивање на почетниот екран на телефонот
-
Светлечко копче за контакти
- Светлечко
копче за листа на повици
- Светлечко копче за пристап кон говорно сандаче
- К
онтрола на јачина ѕвонење
- Избор на 8 начини на ѕвонење
- К
онтрола на јачина на звук
- С
пикерфон двонасочен дигитален
-
Индикатор за говорна пошта
-
листа на повици со 100 броеви
-1 приклучок за слушалки.
Поддршка на Bluetooth и Dect слушалки
-
Статичка или динамичка IP адреса
-
Можност за монтажа на ѕид
-
Подесување на аголт на поставеност на телефонот
- Можност за
upgrade на firmware
- Поддршка на максимум
3xBM12 модули со 2x12 програмабилни копчиња по модул,


 

                                         Avaya Button Module 12
                                      

                                      - 12 физички копчиња со двојни (црвено и зелено)  LED индикатори 
                                       - 24 програмабилни копчиња 

 

                                                                                                                                                 

                                                      

 
            

 

 

 

 

 

 

 

 

  

ДОМА | ЗА НАС | РЕШЕНИЈА | УСЛУГИ |ПАРТНЕРИ |РЕФЕРЕНЦИ |КОНТАКТ